Speelpleinwerking Alveringem

donderdag, 4 juni, 2020

Speelpleinwerking zomer 2020: anders dan anders

Door de coronamaatregelen moeten we de speelpleinwerking volledig herwerken.

We sommen de belangrijkste zaken op. Heb je als ouder nog vragen of bedenkingen? De jeugddienst staat klaar om die te beantwoorden.

Je kunt Meloika Verweirder (jeugddienst) de volledige zomervakantie bereiken op het nummer 0494 41 92 30 en via meloika.verweirder@alveringem.be.

Speelpleinwerking

De speelpleinwerking start op 6 juli 2020 en eindigt op 26 augustus 2020.

De uren blijven hetzelfde:

Vooropvang: 7 u. - 8 u.
Inschrijven voormiddag: 8 u. - 10 u.
Inschrijven namiddag: 13 u. - 13.30 u.
Ophalen: volgens tijdslot dat je krijgt van de jeugddienst.
Na-opvang: 17.30 u. – 18.30 u.

Kostprijs: € 4 voor een hele dag, € 2 voor een halve dag. Deze worden gefactureerd. 

Kinderen van 3 tot 12 jaar zijn welkom.
Net door de coronamaatregelen vragen we nadrukkelijk om je kind pas naar het speelplein te sturen als hij/zij volledig zindelijk is.

Tijdslot

Omdat we niet alle ouders samen mogen toelaten op het domein moeten we werken met een tijdslot om je kind af te halen. Je krijgt het tijdslot toegewezen na inschrijving.

Maatregelen voor ouders

Je draagt, als ouder, verplicht een mondmasker bij het brengen en afhalen van je kind. Ouders mogen het domein NIET betreden. Je zet je kind af bij de moni die verantwoordelijk is voor zijn/haar bubbel. Er wordt een Kiss & Ride zone gemaakt voor het speelplein. We vragen om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken.

Bubbels, bubbels, bubbels

Wij moeten als speelplein de kinderen in 'bubbels' verdelen. We mogen maar 50 personen toelaten per bubbel. Hieronder horen ook de monitoren en de jeugddienst. Je kind zal de hele zomer in dezelfde bubbel spelen, eten en activiteiten doen.

Dit wil ook zeggen dat de jeugdsite in 2 verdeeld zal worden. Per bubbel is er een aparte ingang. Volg de aanwijzingen bij de ingang, waar een moni je kind verwelkomt. De kinderen mogen in hun eigen bubbel spelen naar hartenlust, maar mogen niet in contact komen met de andere bubbel. De monitoren worden ook verdeeld in de bubbels. De kinderen zullen dus hun vaste monitoren hebben en de vaste vriendjes in de bubbel. We zorgen voor een mix van kleuters en lagere schoolkinderen.

Je kind zal bij aankomst een gekleurd armbandje krijgen. Dit is het kleur van zijn/haar bubbel. Zorg dat je kind het armbandje elke dag aan heeft. Zo is het voor zowel de monitoren als het kind duidelijk in welke bubbel hij/zij hoort.

We vragen om je kind zoveel mogelijk volledige dagen te laten komen naar het speelplein. Het wordt afgeraden om de kinderen over de middag naar huis te laten gaan.

Hygiëne

We verwachten dat:

Je kind zijn/haar handen wast bij aankomst.
Je kind een herbruikbare fles mee heeft. Wij mogen geen bekers geven.
Je kind zelf 2 tussendoortjes meebrengt. We mogen geen fruit verdelen.
Als je kind ziekt is of symptomen vertoont, hij/zij niet naar het speelplein komt en verwittig de jeugddienst.

Je de medische fiche correct en eerlijk invult. Je vindt de fiche op de website www.alveringem.be/jeugd.

Vooraf inschrijven vanaf 29 juni 2020 om 9 u. 

De jeugddienst en hoofdmoni moeten de kinderen verdelen in bubbels. We moeten hiervoor weten wanneer welk kind komt naar het speelplein. Dit vraagt heel wat werk. We vragen daarom om per week in te schrijven.

Je schrijft per week in! Ook al komt je kind bv. maar 3 dagen toch schrijf je in voor de hele week. Je betaalt maar voor de dagen waarop je kind effectief aanwezig was.

Een bubbel blijft een week zoals ze is. Dus ook al komt jouw kind bv. maar 3 dagen, blijft die plaats gereserveerd voor jouw kind. De plaats kan niet worden ingenomen door iemand anders. We houden onze bubbels tijdens de volledige week zoals ze zijn gestart. Na die week proberen we opnieuw de kinderen in dezelfde bubbel in te delen. Dit zal voor structuur en voorspelbaarheid zorgen en de kinderen een gevoel van veiligheid geven.  

Voor - en na-opvang moeten ook per week gereserveerd worden.

Je reserveert steeds de donderdag voorafgaand aan de week die komt. Je schrijft ten laatste om 18 u. in, dan worden de inschrijvingen afgesloten. Dus om opvang en speelplein te verzekeren voor je kind moet je ten laatste op 2 juli 2020 reserveren voor de week van 6 juli 2020. Deze werking geldt voor de hele zomervakantie.

Inschrijven kan via de website: www.hopsa.be . Heb je geen toegang tot internet, contacteer de jeugddienst op het nummer 0494 41 92 30.

Heb je als ouder vragen, ben je bezorgd of is er iets die niet loopt zoals het moet aarzel niet om de jeugddienst te contacteren. Bij dringende zaken bel je best op. De jeugddienst zal ook zoveel mogelijk aanwezig zijn op het speelplein. Schrik niet, zij draagt een mondmasker, omdat zij tussen de bubbels moet circuleren ter ondersteuning.

Geen 12+ werking dit jaar

Dit jaar kunnen we geen 12+ werking organiseren. Voor een 12+ werking zou het inhouden dat er een derde bubbel gemaakt moet worden, de jongeren moeten een mondmasker aan en moeten strengere maatregelen volgen dan de jongere kinderen