Zoek nieuwsbericht

Wegenwerken: aanleg fietspaden langs de Izenbergestraat tussen Izenberge en Leisele

In de week van 17 augustus 2020 starten de werken voor de aanleg van fietspaden langs de Izenbergestraat. Zo wordt het een stuk veiliger fietsen tussen Izenberge en Leisele.

Planning

De aanleg van het fietspad wordt gecombineerd met de vernieuwing van nutsleidingen. Hierdoor zullen verschillende aannemers werken uitvoeren. Zo zullen Telenet en Fluvius (middenspanning elektriciteit) hun kabels vernieuwen/verplaatsen, IWVA vernieuwt hun waterleiding over het volledige tracé. De coördinatie van al deze werken samen is dus iets complexer. Op 15 juni was er een coördinatievergadering met de aannemer, veiligheidscoördinator, de gemeente en alle nutsmaatschappijen. De gemeente Alveringem, de nutsmaatschappijen en de VLM maakten de volgende afspraken:

  • Vanaf half augustus 2020 tot december 2020: aanleg nieuwe bermgracht en opvullen bestaande bermgrachten, plaatsen nieuwe buisleidingen en dwarsduikers.
  • Vanaf november 2020: vernieuwing en verplaatsing van nutsleidingen.
  • Vanaf voorjaar 2021: aanleg fietspad en randinfrastructuur o.a. bushalte, poorteffect aan kant Izenberge.

We hopen tegen de zomer van 2021 de werken af te ronden.

Doorsteek rioleringen Izenbergestraat: van maandag 14 september 2020 t.e.m. vrijdag 18 september 2020
Update 18.09.2020: Deze werken worden verlengd t.e.m. dinsdag 22 september 2020

De firma moet 3 doorsteken door de rijbaan maken voor de rioleringen en dit in de nabijheid van de houtzagerij. Daardoor zijn ze genoodzaakt de rijbaan volledig af te sluiten voor 5 werkdagen. Het omleidingsplan vind je als bijlage onderaan dit bericht. 

Hinder

Er is geen permanente omleiding nodig. Het is wel mogelijk dat voor een korte periode slechts één rijvak beschikbaar zal zijn.

Verdere informatie

De werken zullen dus een langere periode duren. We zullen je via onze website op de hoogte houden van de vordering van de werken.

Financiering

Voor de aanleg van het fietspad zijn de Vlaamse Overheid, de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Alveringem de financierende partners. De bouwheer voor de aanleg van het fietspad, de nieuwe grachten en de randinfrastructuur is het Ruilverkavelingscomité Sint-Rijkers. De Vlaamse Landmaatschappij is het secretariaat.

De nutsmaatschappijen zijn bouwheer bij het vernieuwen of verplaatsen van hun leidingen/netwerk.

Vragen

Voor vragen kun u terecht bij Christophe Pieters van de Vlaamse Landmaatschappij: 0495/30 63 23 - www.vlm.be