Zoek nieuwsbericht

Koop in je buurt: www.koopinjebuurt.be

Dit platform is een online verzamelplaats waar je als consument lokale ondernemers kunt terugvinden aan de hand van een zoekmachine.

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits, VLAIO en partners UNIZO, NSZ en VLAM roepen iedereen op om bewust in je buurt te kopen. Duik in het diverse aanbod dat de lokale handel je kan leveren op www.koopinjebuurt.be. Je vindt er ook terug hoe je een bestelling kunt plaatsen (telefonisch, via e-mail of webshop) en hoe die geleverd/opgehaald kan worden.

De website zit in de beginfase en wordt gaandeweg verder aangevuld met extra handelaars.

Verken het aanbod – zoek je handelaar

Binnenkort wordt een zoekmachine toegevoegd. De zoekmachine zal in de verschillende databanken van UNIZO, NSZ en de andere partners kunnen zoeken, die speciaal werden opgebouwd in het kader van deze coronacrisis. Zo zal je als consument kunnen zoeken op type handelaar, type product, gemeente… We zorgen op die manier voor één toegangspoort naar de verschillende initiatieven die nu al bestaan.

We brengen ook jouw buurgemeenten in kaart voor iemand die op de rand woont. Zo wordt het aanbod groter en aantrekkelijker voor de consument.

Oproep aan de handelaars

Ondernemers, buurtwinkels, handelszaken, restaurants… registreer je nu op www.koopinjebuurt.be. De registratie verloopt via de onderliggende sites van www.winkelhier.be (UNIZO) en www.koopvanuituwkot.be (NSZ). Je kunt gratis registreren, geheel vrijblijvend en zonder lidmaatschap. Wanneer je ingeschreven bent op één van de websites komt de ondernemer ook automatisch terecht op www.koopinjebuurt.be.

Binnenkort wordt een gemeenschappelijke zoekmachine aan het platform toegevoegd die het zoeken in de websites van de partners vergemakkelijkt.

Voordelen van het initiatief

Dit initiatief bundelt lokale Vlaamse ondernemers en wordt ondersteund door de Vlaamse overheid. Vanaf eind april start VLAIO een promotie- en sensibiliseringscampagne via online en social advertising.