Zoek nieuwsbericht

Bezoek recyclagepark Vleteren vanaf 3 november enkel nog op afspraak

Op een aantal recyclageparken heeft de IVVO na de heropening op 7 april 2020 een reservatiesysteem geïnstalleerd. Ook voor het recyclagepark in Vleteren werd beslist in overleg met de gemeenten een reservatiesysteem in te voeren. Een recyclageparkbezoek kan vanaf dinsdag 3 november 2020 enkel nog na afspraak!

Vooraf reserveren is verplicht, een afspraak maken kan online via het reservatiesysteem van IVVO dat terug te vinden is op de IVVO website via de knop ‘reservatie recyclagepark’. Wie niet over internet beschikt kan telefonisch een afspraak vastleggen via de IVVO klantendienst (057 21 41 60).
De klantendienst is elke werkdag bereikbaar van 8.30 u. tot 12 u. en van 12.30 u. tot 16.30 u.

Aan de ingangszuil op het recyclagepark wordt uw reservatie automatisch gecontroleerd. Geen reservatie = GEEN parkbezoek! Reservatie is dus vereist vanaf dinsdag 3 november 2020.
Het maken van een reservatie voor een parkbezoek, is mogelijk 1 week op voorhand tot dezelfde dag 15 min. op voorhand.

Er zijn meerdere reservaties per dag/week mogelijk, zo kan iedereen die uitzonderlijk wat meer afval wenst aan te brengen dit opeenvolgend doen.

Dit reservatiesysteem biedt heel wat voordelen. De bezoekers zijn tevreden dat ze voortaan verlost zijn van de piekmomenten met lange wachtrijen tot gevolg. Op de recyclageparken waar het reservatiesysteem al van kracht is, zijn de parkwachters tevreden dat de drukte op het park beter gespreid wordt. Dit resulteert in een veiliger bezoek volgens de COVID-preventiemaatregelen. Overvolle containers kunnen met deze werkwijze beter vermeden worden. Tenslotte verbetert dit de verkeersveiligheid op de openbare weg en op het recyclagepark gezien de wachtrijen verdwijnen.

OPGELET

Provinciegouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, heeft besloten de mondmaskerplicht in te voeren op alle West-Vlaamse recyclageparken vanaf 3 oktober 2020. Om de veiligheid van zowel de bezoekers alsook de parkwachters te garanderen staan wij deze keuze bij en is het dragen van een mondmasker verplicht op alle IVVO recyclageparken. Alle andere maatregelen inzake social distancing blijven gelden. We raden de bezoekers ook ten sterkste aan altijd hun handen te wassen na thuiskomst van een recyclageparkbezoek.