Bermmeesters

Bermmeesters houden Alveringem proper

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Terecht, want het is hinderlijk, lelijk en kost de samenleving veel geld.

Het gemeentebestuur levert grote inspanningen om ons grondgebied netjes te houden. Elke dag zijn de mensen van de technische dienst en groendienst in de weer om het openbaar domein netjes te houden.

De inspanningen van onze arbeiders volstaan niet om het hele grondgebied proper te houden. Daarvoor rekenen we op de medewerking van onze bermmeesters!

Bermmeesters zijn vrijwilligers die op eigen initiatief het zwerfvuil inzamelen.

Het gemeentebestuur is de bermmeesters ontzettend dankbaar.

Het gemeentebestuur geeft materiële ondersteuning aan de bermmeesters via vuilzakken, handschoenen, grijpers en fluo-hesjes. We sluiten een schriftelijke overeenkomst af met de bermmeesters, zo zijn ze verzekerd via een verzekering van de vrijwilligerswetgeving.

Bermmeesters die zwerfvuil hebben ingezameld laten dit weten aan de dienst omgeving. De zakken zwerfvuil haalt het gemeentepersoneel op. Zo houden we het buitengebied proper.

Werkingsgebied

In volgende straten wordt het zwerfvuil reeds door een bermmeester ingezameld.

ALVERINGEM

Hoogstraat, Vaartstraat, Klarewal, Burgmolenstraat, Oerenstraat, Dorp, Kwellemolenstraat, Wijdouwbeekstraat, Dolfijnstraat, Sint-Rijkersstraat, Oudekapellesteenweg, Lampernissesteenweg, Waterhuisjesstraat,                           Zuid-Ossenaarstraat, Noord-Ossenaarstraat, Steendamstraat, Zavel, Hoogstraat, Fortem en het fietspad langs           de Lovaart

IZENBERGE

Izenbergestraat

LEISELE

Stavelestraat, Veurnestraat, Lostraat, Beverenstraat, Houtemstraat, Reningheersdijk, Izenbergestraat  en Turfweg

GIJVERINKHOVE

Groenestraat, Lostraat, Sleutelstraat, Bellestraat, Weegschede, Gijverinkhovestraat, Ekestraat, Jokweg en Elzendammestraat

STAVELE

Hoekjestraat, Eversamstraat, Oude Bekestraat

BEVEREN AAN DE IJZER

Lindestraat

 

 

Interesse?

Wil je bermmeester worden ? Stuur een mail naar: omgeving@alveringem.be.