Woonloket

 

Het woonloket is een klantvriendelijke, professionele en gratis dienst, waarbij we helpen met het aanvragen van premies en het beantwoorden van al je vragen in verband met wonen.
Het woonloket heeft een vaste zitdag, maar werkt ook op afspraak.

Premies aanvragen

Wil je je woning renoveren, aanpassen of energiezuiniger maken? We helpen je op de juiste weg.

Energieverbruik

Bewust omgaan met energie is een veel besproken thema in de actualiteit. De energieleverancier speelt hierin een cruciale rol. Via de V-test kunnen we samen alternatieven vinden.
Breng jouw meest recente jaarafrekening van gas en elektriciteit mee.

Energieleningen Westhoek

Interesse in energiebesparende investeringen? Via de Vlaamse regering bieden we jou de mogelijkheid om een voordelige lening aan te gaan.

Kandidaat-huurder sociale woning

We helpen jou met het aanvraagformulier en verzamelen alle nodige documenten om je in te schrijven voor een sociale huurwoning.

Woningkwaliteit

Maak je je zorgen over de kwaliteit van je woning? Via het woonloket kan je een onderzoek aanvragen. De gebreken worden officieel vastgesteld en op die manier kunnen we de eigenaar aanmoedigen om de nodige verbeteringswerken te gaan uitvoeren.
Zo voorkomen we dat de woning ongeschikt of onbewoonbaar wordt verklaard.

Conformiteitsattest

Je kan een woning verhuiren op voorwaarde dat ze voldoet aan de kwaliteitseisen van de Vlaamse wooncode. Een conformiteitsattest bevestigt dit. Dit is niet verplicht, maar is wel een bewijs voor potentiële huurders.

Adviespunt Huurdersbond

Huur je een woning en wil je juridisch advies? Alveringem heeft een overeenkomst met de Huurdersbond West-Vlaanderen, die je een gratis dienstverlening aanbiedt.
Er is een adviespunt van de Huurdersbond in het administratief centrum in Diksmuide (Heernisse 6, 8600 Diksmuide) elke maandag van 10 u. tot 12 u.

Zitdag

Woensdag van 9 u. tot 12 u.
Mogelijk op afspraak

Contact

Annelies Geeraert
Administratief medewerker dienst Omgeving
058 28 88 81 - annelies.geeraert@alveringem.be