OPROEP: ComingWorldRememberMe komt naar Alveringem

In opdracht van de Provincie West-Vlaanderen bereiden kunstenaar Koen Vanmechelen en vzw Kunst samen de land art installatie ComingWorldRememberMe voor. Dit project kadert in het grootschalig herinneringsproject Gone West/Reflections on the Great War. Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofddoelstellingen van CWxRM.

Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk de land art installatie CWRM vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper (in het natuurdomein De Palingbeek).

Artistieke herinnering voor de slachtoffers van de Groote Oorlog

We willen met onze land art installatie niet alleen een respect­volle artistieke herinnering voor de slachtoffers van de Groote Oorlog creëren, we willen ook helpen. De wereldwijde solidariteitsactie die we met de peter­- en meterschappen zullen genereren, heeft als doel kinderen te steunen die vandaag ten gevolge van oorlogssituaties in fysieke en psychische nood zijn. Dat gebeurt via de Noord­-Zuidwerking van de provincie West­-Vlaanderen en via ‘The Cosmogolem Foundation’ van kunstenaar Koen Vanmechelen. De CosmoGolem staat symbool voor de actieve troost die we willen brengen met CWRM. Door het engagement van al de betrokken mensen worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden en wordt de land art installatie uiteindelijk een grens-­ en generatieoverschrijdend symbool van vrede.

In de week van 7 november t.e.m. 13 november komt CWxRM naar Alveringem.
Het zal mogelijk zijn om zelf een beeldje te maken en peter of meter te worden van één van de 600.000 slachtoffers die opgenomen worden in de Namenlijst die wordt samengesteld door het In Flanders Fields Museum.

Hieromtrent zijn wij op zoek naar:

WORKSHOPBEGELEIDERS
Tijdens deze periode zal het mogelijk zijn voor groepen, verenigingen, particulieren, scholen,… om een beeldje te maken in teken van deze herdenking.
Als begeleider help je de mensen doorheen het proces van een beeldje maken (uitleg, hulp bij het boetseren, hulp bij het persen, afwerking).
Aan het begin van de week wordt er door CWxRM een korte opleiding gegeven omtrent de werking met de persen en het maken van het beeldje.

  • Er is geen vergoeding voorzien, de begeleider helpt mee op vrijwillige basis.
  • Er worden schorten voorzien, geen speciale kledij nodig.
  • Geen ervaring vereist.

MEDEWERKERS
We zijn ook op zoek naar medewerkers om ons te helpen bij de ontvangst van de mensen en registratie van de beeldjes en de namen, ondersteuning bij randactiviteiten.

  • Er is geen vergoeding voorzien, de medewerker helpt mee op vrijwillige basis.

INFO

Heb je zin om tijdens deze week deel uit te maken van de begeleiders en/of medewerkers, aarzel niet en contacteer ons voor meer informatie.
Wij geven je graag wat meer uitleg omtrent de werking en invulling van dit project.
Dienst Toerisme en Cultuur | 058 28 88 81 | cultuur@alveringem.be

Meer informatie omtrent ComingWorldRememberMe is te vinden op www.cwrm.be