Jeugdcultuurweek 2017

maandag, 6 maart, 2017

Nog even en het is Paasvakantie... Dat wil zeggen dat de jeugdcultuurweek er aankomt! Er werden voor jou
opnieuw leuke workshops uitgezocht. Voor ieder wat wils. Maak snel je keuze en schrijf je als de bliksem in! De plaatsen zijn beperkt!

inschrijven kan via volgende link: https://docs.google.com/forms/d/1eCvgJ-iQQTiRxGKURjhU4vujTTsmpAqto3tKfDk8gQg/edit

 

4-6  jarigen

De koffer:  (mooss)  

Maandag 3 april  13.30 u. – 15.30 u. in de bib    € 4

Hoe zou een leeglopend ballonnetje zich voelen? Hoe beweegt een stukje krantenpapier in de wind? En hoe praat jouw teddybeer? Je probeert je te verplaatsen in allerlei verschillende voorwerpen en gaat op ontdekkingstocht doorheen hun wereld. Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen spannende avonturen!

 

Klassiek kleuters (mooss)

Maandag 10 april 13.30 u. – 15.30 u.  in de kwelle   € 4

Het verhaal begint wanneer Clara een cadeau krijgt: een notenkrakerpop. ‘s Nachts komt de Notenkraker tot leven en neemt Clara mee op avontuur. Dit is je kans, trek er samen met Clara en de Notenkraker op uit. We draaien pirouetten in het Koninkrijk der Zoetigheden. We marcheren naar de Suikerboonfee en verzinnen een eigen vechtlied tegen het Muizenleger.

 

Poi poink
woensdag 12 april  13.30 u. – 15.30 u. (artforum) in de kwelle    € 4

Op supergrote ballen gaan we springen, rollen, zitten en hangen, maar we kunnen er ook mee botsen, gooien en terug opvangen. We dansen met een reuzenballon in de lucht en met de Poi’s (een sok gevuld met een waterballon), leren we ‘the butterfly’ en ‘the wave’! Kom mee springen en dansen! Poink, poink!

 

8-12 jaar en 9-12 jaar

Prietpraat

Dinsdag 4 april 13.30 u. -15.30 u. in de bib (mooss)    € 4

"Hoi. Ik fleub zomaar eventjes schiefel."
"Dat kan ik wel zien. Je kabotel is helemaal robbig."

Je ontwikkelt je eigen taal, en daarmee je eigen theaterscènes. En ook al snapt geen mens wat je precies zegt, toch is het helder wat er gebeurt. Kijk maar eens naar Pingu: veel getoeter en gebrabbel, maar het verhaal snap je helemaal. Het zijn dan ook niet de woorden, maar de intonatie, het volume, de snelheid, die bij taal (ook) belangrijk zijn om begrepen te worden.”

 

Stijl je dans

Donderdag 13 april  9 u. – 12 u. (mooss.org) in de kwelle    € 4

Momenteel bestaan er meer dan 100 verschillende soorten dans: breakdance, rock-‘n-roll, klassiek ballet, chachacha, flamenco, afrodans, jazzballet, salsa, hakken, krumping, jumpstyle … 100 stijlen met hun eigen regels, codes en muziek. Maar wat krijg je als je ballet met hiphop mengt? Of salsa met jumpstyle? Durf jij het aan om al swingend te tapdansen? Na de kennismaking met diverse stijlen onderzoek je verschillende mengvormen. Zo maak je je eigen nieuwe dansstijl. Hoe deze eruit zal zien, beslis je zelf!

 

6-9 jaar en 6-10 jaar

Tadaa!

Donderdag 6 april  9 u. -12 u. in de bib (mooss.org)   € 4
Altijd al eens een onhandige ridder, ijdele dwerg, norse prinses of goede fee willen zijn? Dit is je kans! Ga samen met de rest van de groep op zoek naar allerlei mooie, lelijke, gekke en onverwachte personages. Je onderzoekt hoe ze lopen, praten, dansen en lachen. Ontwikkel je eigen personage en breng hem/haar tot leven.

 

Hovercrafts

Dinsdag 11 april  9u. -12 u.  in de kwelle (jeugd, cultuur en wetenschap)   €5

Een hovercraft is een luchtkussenvoertuig dat zweeft over land en water. Tijdens deze workshop bouwt elke deelnemer een werkend hovercraftmodel a.h.v. piepschuim, tape en een plastiek zak. De propeller wordt aangedreven door een kleine elektromotor en 2 AA batterijen. De hovercraft kan worden ingesteld om rechtdoor te gaan of in rondjes te bewegen