Dementiecafé Pandora

 

Pandora

 

De naam stamt af uit de Griekse mythologie.
Pandora, een mooie gezante van Zeus werd naar de wereld gestuurd met een doos om Prometheus te straffen omdat hij het vuur van de hemel gestolen had. Pandora mocht de doos niet openen, maar nieuwsgierig als ze was, deed ze dat wel en grote kwalen en ellende verspreidden zich over de wereld. Maar op de bodem van de doos bleef echter de hoop over.

Mensen die zorgen voor iemand met dementie, worden door heel wat leed gekweld. De buitenkant, de omgeving lijkt allemaal kommer en kwel, maar binnenin de doos blijft er steeds hoop en dat sprankeltje hoop wil het praatcafé voor de mensen zijn.
 

 

Praktisch

 

Pandora gaat 4 keer per jaar door en 'reist' als het ware door de regio Veurne. Het praatcafé gaat telkens in een andere gemeente door nl. Koksijde, Nieuwpoort, Veurne en De Panne.
In de wintermaanden gaat het praatcafé door in de namiddag om 14u, in de zomermaanden vindt het praatcafé plaats om 19u30.
Deelnameprijs is gratis.

Neem een kijkje in de kalender om onze jaarplanning te ontdekken.

 

 

Opvangproblemen

 

De vzw Thuisoppas helpt u een geschikte oppas te vinden tijdens uw afwezigheid 059 55 40 51
 

 

Info

 

Meer info bij Thuiszorgcentum Oostende 059 55 40 59 of thuiszorgcentrum.oostende@cm.be

 

 

Op dinsdag 21 maart komen Sylvie Dejaegher, divisie manager thuiszorgwinkel West-Vlaanderen, en Romina Vandemaele, ergotherapeut van de dienst thuis blijven wonen CM Oostende, ons meer vertellen over hoe hulpmiddelen kunnen worden ingezet ter ondersteuning van de zorg bij personen met dementie. Klik hier voor meer informatie.