Dorpsdienst Nestor

Woestendorp 12
8640 Vleteren

057 46 96 02
0473 33 34 33
e-mail
website

Dorpsdienst Nestor

Dorpsdienst Nestor (NEtwerk voor Steun aan Ouderen in het Rurale gebied) is een intergemeentelijke samenwerking tussen de OCMW's van Alveringem, Heuvelland, Lo-Reninge, Poperinge en Vleteren. Het is een zorgnetwerk van vrijwilligers die - ondersteund door 2 coördinators en 2 administratieve medewerkers - aanvullende dienstverleningen aanbieden aan senioren en personen met zorg in de dorpen en het platteland van het werkgebied.

Het aanbod aanvullende hulp bestaat uit vervoersopdrachten en boodschappen doen tegen kilometervergoeding, klusjes uitvoeren en gezelschap houden tegen onkostenvergoeding.

Daarnaast organiseert de dorpsdienst verjaardagsbezoekjes. Elke thuiswonende 80-plusser krijgt in de periode van zijn/haar verjaardag een bezoekje van een Nestor-vrijwilliger. De bedoeling is om senioren beter te informeren, de eenzaamheid te doorbreken, worden er signalen opgevangen en kunnen er vragen gesteld worden.

Dorpsdienst Nestor bouwde doorheen de jaren een goede vrijwilligerswerking uit met bijeenkiomsten, vormingsmomenten, vrijwilligerskranten en een jaarlijkse uitstap.

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van dorpsdienst Nestor in november 2012, werd een 15 minuten durende documentaire gemaakt 'Rust Thuis' gemaakt. Rust Thuis brengt enkele korte, doorleefde verhalen uit de Nestorwerking. Rust Thuis is bij afhaling gratis te ontlenen; bij verzending tegen betaling van de verzendingskosten.

Dorpsdienst Nestor is makkelijk te bereiken via de Nestorfoon 0473 33 34 33 of op het OCMW van Vleteren - Woestendorp 12 te 8640 Woesten - tel. 057 46 96 02. 

Affiche Nestor
nestor_affiche_a3.pdf
Folder Nestor
nestor_folder_def_versie_2011.pdf