Zoek nieuwsbericht

Doe jij met jouw vereniging ook mee aan de 6e grote zwerfvuilactie?

Zwerfvuil vervuilt het straatbeeld, de natuur en het milieu. Mensen gooien bewust of onbewust afval op de grond, een hardnekkig probleem dat de IVVO en de aangesloten gemeenten blijvend willen aanpakken. Sinds 2015 organiseren we jaarlijks een grote zwerfvuilopruimactie. Steeds meer mensen zien het probleem, want elk jaar zijn er meer verenigingen die zich hiervoor inzetten!

Tijdens de vorige opruimactie op 23 maart 2019 ruimden 200 verenigingen zo’n 3.168 km wegbermen op en verzamelden maar liefst 31.904 kg zwerfvuil.

Zwerfvuilactie 2020

Op zaterdag 14 maart 2020 vindt de 6e grote zwerfvuilopruimactie plaats! Hiervoor doen we opnieuw een warme oproep aan de verenigingen want samen staan we sterk!

Waarom deelnemen?

Je bent sportief in de weer, versterkt het groepsgevoel, zorgt voor een positieve en zichtbare impact voor mens en natuur… En niet te vergeten: voor minimum 8 km opgeruimde weg of 16 km opgeruimde wegberm, kan je rekenen op een vergoeding van € 200.
Dit dankzij de financiële steun van de IVVO en de aangesloten gemeenten.

Hoe deelnemen?

Schrijf jouw vereniging in met minimum 10 personen. Je kan ook samenwerken met een andere vereniging en samen één traject opruimen. De toelage wordt dan verdeeld onder de deelnemende verenigingen.
Indien het maximum aantal verenigingen is bereikt, kom je op een wachtlijst terecht. Voor afvaltangen, handschoenen en zakken zorgt je gemeente.

Wie graag minstens enkele keren per jaar, al dan niet samen met buren, familie of vrienden haar of zijn buurt zwerfvuilvrij wil maken, kan zich aanmelden via de website van de Mooimakers.
Eens je via de website geregistreerd bent, kan je met de gemeente contact opnemen voor verdere praktische afspraken.

Meer info: dienst Omgeving - 058 28 88 81 - omgeving@alveringem.be 

Doe mee want jouw kleine daad zorgt voor een groot resultaat!