Zoek nieuwsbericht

Aanpassingen op het recyclagepark: rechtzetting infoblad mei-juni 2017

Om de bezoekers nog beter van dienst te zijn, wordt vanaf 9 mei 2017 het intergemeentelijk recyclagepark in Vleteren vernieuwd.

Hoe geraak ik binnen vanaf 9 mei?

Met je elektronische identiteitskaart (eID) of met een speciale chipkaart. Voortaan krijgen inwoners en Belgische tweedeverblijvers toegang tot het park via hun eID. Een aparte toegangskaart is niet meer nodig.
Ook het oude kaartje werkt niet meer!

Bedrijven, verenigingen... en niet-Belgische tweedeverblijvers dienen een speciale chipkaart aan te vragen bij de IVVO-klantendienst. Dit kan via www.ivvo.be. Bovenaan kies je voor de Klantendienst. Een chipkaart kost voor niet-Belgische tweedeverblijvers € 8 incl. BTW. Bedrijven betalen € 8 per chipkaart, incl. 21% BTW of € 16 excl. 21% BTW voor een gepersonaliseerde chipkaart met bedrijfslogo op de keerzijde.

Rechtzetting artikel infoblad mei-juni 2017:

Kan iemand anders in mijn plaats naar het recyclagepark gaan zonder dat ik mijn eID mee geef?

Dat is mogelijk voor inwoners van de gemeente mits aanvraag van een speciale chipkaart bij de IVVO-klantendienst (057 21 41 60 - info@ivvo.be).

Hoe kan ik betalen op het recyclagepark?

  • met je tegemoetkoming van het gemeentebestuur
  • met bancontact
  • met provisie

Per inwoner geeft de gemeente een tegemoetkoming van € 20. Deze tegemoetkoming ontvang je op 1 januari. Ben je ingeschreven als nieuwe bewoner tijdens het jaar, dan wordt de tegemoetkoming berekend op datum van inschrijving in het
bevolkingsregister. Wijzigingen tijdens het jaar (bv. geboorte, overlijden, bijwonende partner,…) wijzigen niets aan de tegemoetkoming die je hebt ontvangen op 1 januari. Indien jouw tegemoetkoming niet is opgebruikt op 31 december, dan komt
deze te vervallen en wordt niet overgezet naar het volgende jaar. Een officieel ingeschreven tweede verblijf ontvangt € 20 tegemoetkoming per jaar. Kom je niet toe met je tegemoetkoming tijdens het jaar, dan zal je moeten bijbetalen.

Voortaan krijg je ook geen toegang meer tot het recyclagepark indien jouw rekening een negatief saldo vertoont. Je kan het park ook niet verlaten vooraleer het negatief saldo is vereffend. Betalen kan met jouw bankkaart (enkel bancontact,
geen kredietkaart) op het recyclagepark of via het storten van een provisie op de rekening van het recyclagepark. Via een overschrijving (BE89 0970 1729 3985, BIC GKCCBEBB) plaats je op voorhand een bepaald bedrag op je toegangskaart.
Een blanco overschrijvingsformulier kun je steeds verkrijgen op het recyclagepark. Vergeet bij overschrijving zeker niet om bij de mededeling je klantnummer te vermelden.

Als je betalende fracties aanbrengt op het recyclagepark dan wordt minimum 5 kg aangerekend per fractie. Hou hiermee rekening. Wacht met een bezoek aan het recyclagepark tot je
voldoende hoeveelheid hebt. Zo vermijd je meerdere ritten naar het park. Raadpleeg de afvalkalender welke afvalfracties je gratis kan brengen naar het recyclagepark en welke fracties tegen betaling mogen worden afgegeven!